Reparaties

Mocht er tijdens het uitvoeren van het onderhoudsbeurt een defect of mankement geconstateerd worden, dan zullen wij altijd in overleg met u de reparaties uitvoeren. De meest voorkomende reparaties:

Koppeling vervangen

Meestal kondigt een versleten koppeling zich aan doordat deze begint te slippen. U laat het koppelingspedaal opkomen maar de auto komt slechts traag in beweging. Ook bij het rijden kunt u het merken. Bij plotseling gas geven hoort u het toerental wel oplopen maar de auto versnelt niet of maar langzaam.

Remschijven en -blokken vervangen

Als de remschijven versleten zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. U merkt dit tijdens het remmen, u voelt dan een duidelijke vertraging.

Uitlaat

Als de achterdemper lek is, veroorzaakt dit een hard geluid. Dit geluid komt al snel boven de wettelijk toegestane normen. De politie kan daarvoor een boete geven. Ook kan er een verlies van vermogen optreden. Een lekke achterdemper kan ook gevaarlijk zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld de uitlaatkleppen in de motor en de katalysator verbranden, doordat de uitlaatgastemperatuur stijgt.

Distributieriem vervangen

Er kunnen twee dingen misgaan met de distributieriem: hij kan breken of door-slippen. Als hij breekt, loopt de motor niet meer. In het ergste geval kan er motor-schade ontstaan.

Elektronische storing auto

Het uitlezen gebeurd door middel van aansluiting van de diagnose stekker in uw auto. Het grote voordeel van het uitlezen van de ECU is dat het zoekgebied van de storing verkleind wordt. Als er zich storingen voordoen worden deze in de meeste gevallen opgeslagen in de vorm van een storingscode. Deze storingscode word dan weer uitgelezen en gekoppeld aan een mogelijke oorzaak of zelfs aan een onderdeel wat niet of niet goed werkt. Als uiteindelijk de oorzaak gevonden en opgelost is wordt de fout code in de ECU gereset/verwijderd.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor andere reparaties.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u hier contact opnemen of bij ons langskomen.