Banden

Het is belangrijk dat de banden altijd in goede staat zijn.
Een stabiele wegligging, veiligheid en rijcomfort wordt voor een groot deel bepaald door de staat waarin de banden verkeren. Wanneer de banden goed worden onderhouden, bieden zij een sterke basis voor veilig rijden. Zij leveren zelfs op de lange termijn brandstofbesparing op.

Bandenwissel

Elke autoband heeft een profiel van diepe groeven waardoor de band grip heeft op de weg. In dit profiel zijn in de lengtegroeven slijtage-indicatoren aangebracht die de levensduur van de autoband aangeven. Deze indicatoren worden zichtbaar bij een profieldiepte van 4 mm bij winterbanden en 2 mm bij zomerbanden en waarschuwen u daarmee dat de profieldiepte onvoldoende wordt en dat de autobanden vervangen moeten worden. Wettelijk zijn banden aan vervanging toe bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter.

Balanceren

Als de stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten de wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden.
Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Uitgebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw auto bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast.
Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen.

Bandenreparatie

Een lekke band is gevaarlijk en direct merkbaar tijdens het rijden. Meestal is een lekkage goed te repareren. Rij niet door met een lekke band, want dat kan resulteren dat het vervangen moet worden. Het doorrijden met een lekke band kan zelfs negatieve gevolgen hebben voor velg en wiel.

Bandenspanning

Slijtage aan uw banden kan deels worden beperkt door te rijden met de juiste bandenspanning. Naast het feit dat uw banden zo langer meegaan, rijdt u ook zuiniger en veiliger. Een onjuiste bandenspanning is vaak de oorzaak van bijvoorbeeld een slechte wegligging en slecht kunnen remmen. Een te lage bandenspanning heeft bovendien een hoger brandstofgebruik tot gevolg.

Bandenopslag

Vaste klanten kunnen vragen naar opties voor het opslaan van zomer/winter banden. Vraag naar voorwaarden.

Met de modernste apparatuur zijn wij ook in staat om run-flat banden te monteren en te balanceren.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u hier contact opnemen of bij ons langskomen.