Airco

De airconditioning in de auto draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw auto koel en ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Het blijven gebruiken van uw airco in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages. In de leidingen van het airco-systeem kunnen zich bacteriën en schimmels vastzetten, zeker bij onregelmatig gebruik van de airco, het gevolg hiervan is dat onaangename geurtjes en een slechte luchtkwaliteit ontstaat. En een vervuild airco systeem in uw auto kan ook verkoudheid en allergie veroorzaken. Schakel de airco ca. 10 minuten voor u de auto gaat stilzetten uit. Er zit dan minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner. Eenmaal per jaar laten desinfecteren is raadzaam. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen.

Bij ons airco-check wordt uw airco in de auto efficiënt gecontroleerd op functioneren, capaciteit, temperatuur van de uitstroom en lekdichtheid. Ook alle afvoeren en aansluitingen worden nagelopen.

Wanneer de airco in uw auto aan een service beurt toe is herkent u dat aan de volgende punten:

 • ramen blijven beslagen
 • binnentemperatuur daalt niet voldoende
 • muffe geur in de auto

Verspreidt de airco in de auto een muffe geur, dan volstaat een airco-reiniging. Het airco-systeem wordt grondig gereinigd via een mistbehandeling - ook wel ultrsoon airco reinigen genoemd - door middel van een speciaal aircoreinigingsmiddel en een mistapparaat. In het mistapparaat komt het reinigingsmiddel in aanraking met een plaat die op een zeer hoge frequentie trilt (ultrasoon). Met als gevolg dat het reinigingsmiddel wordt verneveld tot druppels van 1 tot 2 micron. De mistmachine stuurt de mist door het kachelhuis vervolgens circuleert het door de hele wagen. Na deze schoonmaak- en opfrisbeurt krijgen schimmels en bacteriën minder kans en behoren vervelende geurtjes tot het verleden.

Als bij de airco-check blijkt dat de airco in de auto niet naar behoren functioneert, dan heeft het airco-systeem een onderhoudsbeurt nodig. Deze houdt in:

 • koudemiddel wordt ververst
 • filters en filterdroger worden gecheckt
 • het airco-systeem wordt met droge stikstof afgeperst
 • achtergebleven vocht wordt uit de airco installatie verwijderd
 • het complete systeem wordt getest op functioneren
 • Tijdig onderhoud verhoogt het comfort en de veiligheid!

  Voor meer informatie of een afspraak kunt u hier contact opnemen of bij ons langskomen.